Min dagbok från och med nu…

Har bestämt mig att föra dagbok här på min blogg. Inte för att jag räknar med att det intresserar så många, mer för att det sätter lite press på mig själv att faktiskt göra det jag skriver. Någon kan ju råka läsa och fråga hur det går… En av mina stora svagheter livet igenom har varit att jag haft många idéer men varit dålig på att realisera dem.

Det är många saker jag velat göra som stannat på idestadiet och saker som behövt göras/måste göras som fixats först när ytterligare försening skulle orsaka problem. Jag har aldrig varit någon vän av fasta rutiner, samtidigt som jag lockats av tanken att leva väldigt regelbundet, och i det lägga in motion, njuta av naturen, ägna mig åt hobbies men naturligtvis även vardagssysslor som t.ex städning. Jag vill i alla fall testa hur det fungerar för mig att ha fasta ”slot” då jag motionerar, städar, lagar mat men även ägnar mig åt hobbies m.m. Har som ett första steg lagt in att en måltid är inte avslutad förrän köket är återställt, dvs all disk är fixad och alla bänkar avtorkade. Det innebär också att om diskmaskinen är redo för att diska att jag också startar den. Har fungerat bra flera månader nu, så dags att ta nästa steg:

När jag gått upp (ännu ingen väckarklocka!) så är den första aktiviteten att gå ut med hunden. Sedan frukost och sedan stavgång (kanske på sikt joggning). När jag sedan duschat börjar dagen. Hur den kommer att se ut lämnar jag öppet än så länge. Har fått en broschyr om hjärntrötthet, och ett botemedel/sätt att leva med det är att dela in dagen aktiviteter i fyra grupper. Lär vara bra även om man inte har problem.

Måste Sådant som ska göras en viss tid, tandläkare m.m.

Behöver Sådant som inte ska göras ett visst klockslag, men före en viss tid. Som att betala räkningar. Här lägger jag in städning oxå.

Vill. Sådant som jag växer av, som gör livet roligt. Tänker då på hobbies, att måla, snickra m.m. och verkligen avsätta tid på att bli bättre och göra det riktigt ”nördbra”. Inget alltså som ska vara till en viss tid.

Kan. En grupp jag inte tänkt på tidigare. Saker jag tänkt ta itu med ”någon gång” men som inte är något problem om det blir liggande, men som gör livet lite roligare och/eller enklare när det är gjort.

Det spännande med detta är att jag ser möjligheterna i att jag kan ge mig själv utrymme att testa mina drömmar, och visar det sig att något inte fungerar eller jag inte trivs med det så är det bara att ändra ”det växer ingen mossa på en rullande sten”. Tror att aktivitet föder aktivitet, återstår bara att se om det är kul eller jobbigt. 🙂