Frukostvanor

Har många gånger tänkt att vi människor är konstiga. Vi kan välja bort en lunchrätt vi egentligen gillar för att ”jag åt fisk igår”, medan vi äter samma saker varje morgon. Men egentligen är det kanske inte så konstigt. Har börjat ha väldigt exakta frukostvanor, sätt på ägg och gröt, hämta tallrik, sked, äggkopp. Ta fram mjölk och sylt osv. Hela proceduren från det jag går in i köket tills jag torkat diskbänken är som en exakt koreografi, där varje rörelse är inövad och kräver ingen tankeverksamhet, inga beslut behöver tas. Och jag njuter av friheten från att behöva tänka, utan bara vara. Att sedan inte vilja äta samma mat dag efter dag kan nog vara en nedärvd egenskap, genom att äta varierat ökar jag förutsättningarna för att jag får i mig de näringsämnen jag behöver.
Slutsats? Ta vara på dina känslor och när de verkar bra, bara följ med, slappna av och njut av att känna harmonin. Jag tror att det också är möjligt att träna upp känsligheten för sina känslor så att jag inte styrs av känslor som på sikt inte är bra för mig, men tar vara på känslor som leder rätt.
Slås av att när jag pluggade på Chalmers använde jag den tekniken. När jag var klar med en tenta och hade tid över lät jag känslan styra vilka tal jag skulle kolla igen. Och det var väldigt vanligt att där känslan sa att allt var ok, så var det ok, och där känslan sa att det var något konstigt så var det ofta något fel, eller jag kunde se exakt vad som gett mig känslan. Har sedan använt tekniken i jobbet, men för det mesta inte vågat berätta att det var känslan som fick mig att ifrågasätta något, eller kolla lite extra. Jag var ju ingenjör! Insåg så småningom att många duktiga ingenjörer gjorde på samma sätt. 🙂