Att få dagarna att gå…

Många dagar lever jag ungefär som att jag ska försöka att få dagarna att gå utan att vara alltför tråkiga. När jag gick i pension var det inte på något sätt min ambition. Förutom att testa hur det skulle vara att jobba som konsult hade jag ett antal idéer som jag ville förverkliga, segla, vandra, promenera i skogen, lära mig bra matlagning, måla akvarell, fotografera, snickra, fixa med huset, gå på utställningar och museer och en del andra tankar. Som om inte de här är tillräckliga. Har väl lite halvhjärtat gjort en del av det, men har samma brist som jag haft hela livet, svårt att riktigt gå in för något. Just nu med covid19 är det naturligtvis lätt att tänka att man väntar på att det ska bli bättre, men varför inte använda tiden på ett skönt sätt under tiden?

Min ”shrink” för många år sedan, Mats, konstaterade att ”ingenting sticker ut”, när han bett mig göra en lista på vad jag ville göra och kom tillbaka med en lista på runt 30 saker där han väntat sig 2 eller 3. Och det är väl samma problem idag, inget sticker ut, nästan allt kan vänta till i morgon. Men jag ser ett bra mål nu under coronatiderna, att få ordning hemma, både med mina papper och småsaker, men även slänga saker som tar plats och inte kommer att användas, men framför allt ta itu med ett hus som har stort behov av att fräschas upp. Mörka dagar tänker jag att jag kanske inte lever så länge, men oberoende av om det blir en ”dödsstädning” (hemskt uttryck, men är visst ganska vanligt.) eller mer positivt, en rensning för att vara redo för resten av livet, den tredje vågen.

Så från och med i dag ska jag försöka att börja varje dag med att bestämma vad jag vill göra av just den här dagen (kanske bara bekräfta vad jag planerat mer långsiktigt, men bekräfta ”delmomenten”). Håller tummarna för att jag lyckas, för jag är inte glad som tillvaron ter sig just nu. Sedan får vi se om det var det som var lösningen.